Artikkelikuva

Helsingin seudun kauppakamari ja Uudenmaan liitto ratkovat osaajapulaa SuomiAreenassa 

Kauppakamari ja Uudenmaan liitto vaikuttavat osaajapulan ratkaisuihin ja tuovat SuomiAreenalle Kuinka ratkaisemme osaajapulan -keskustelun keskiviikkona 28. kesäkuuta 2023 klo 12–12.45.

Miten hyvin hallitusohjelma vastaa yritysten osaajapulaan? Entä missä Suomen pitää parantaa, jotta työpaikoille saadaan tekijöitä nyt ja tulevaisuudessa? Haastetta ratkovat SuomiAreenassa yrittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka, Uudenmaan liiton aluekehittämisjohtaja Juha Eskelinen, Tokmannin henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja Sirpa Huuskonen, johtava rehtori Maija Aaltola Omniasta ja johtava asiantuntija Riikka Vataja Helsingin seudun kauppakamarista. Kuinka ratkaisemme osaajapulan –keskustelu on MTV-lavalla keskiviikkona 28. kesäkuuta klo 12. Keskustelua juontaa toimittaja Shahin Doagu.

”SuomiAreena on tärkeä foorumi, jossa on mahdollista nostaa esiin Suomen kasvun kannalta merkittäviä asioita. Osaajapula on yritysten vaikein haaste, johon on löydettävä nopeasti uusia avauksia. Metropolialueen toimijoilla on valmius rohkeisiin kokeiluihin, jotka parantavat kansainvälisten ja kotimaisten osaajien työllistymistä koko Suomeen”, Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen luonnehtii.

”Työvoimapula on uhka elinvoimalle koko maassa. Suomen verokertymän kannalta on kriittistä, että työvoimapula ratkaistaan Uudellamaalla, missä volyymit ovat suurimmat. Tarvitsemme yhteistyötä laajemmallakin rintamalla, jotta koko Suomi menestyy”, toteaa Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

SuomiAreenan teemoissa kuuluvat eri toimijoiden ja organisaatioiden esiin nostamat teot sekä yhteiskunnallisesti tärkeät aiheet. SuomiAreena järjestetään Porissa 27. – 30.6.2023. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa SuomiAreenan sivuilla https://www.suomiareena.fi/.


Lisätietoja:

Markku Lahtinen, johtaja, Helsingin seudun kauppakamari, p. 050 571 3564, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi

Ossi Savolainen, maakuntajohtaja, Uudenmaan liitto, p. 040 589 8415, ossi.savolainen@uudenmaanliitto.fi

Lue myös

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

SuomiAreenassa tarjottiin ratkaisuja osaajapulaan ja kiertotalouden lisäämiseen

Meillä on kaikki keinot ratkaista osaajapula Kuinka ratkaisemme osaajapulan -keskustelussa pohdittiin erityisesti sitä, miten hyvin...

Helsingin seudun kauppakamari mukana SuomiAreenassa

Kauppakamari on vaikuttamassa osaajapulan ratkaisuihin ja tuo SuomiAreenan MTV-lavalle Kuinka ratkaisemme osaajapulan -keskustelun yhteistyössä Uudenmaan liiton kanssa 28.6.2023 klo 12–12.45.