Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila on valittu vuoden 2023 johtajaksi Kauppakamarin Johtamisen ajankohtaispäivässä 10.11.2023.

Vuoden 2023 Johtaja on Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila

Vuoden johtajaksi on valittu Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Teknologiayhtiö Epec Oy:n toimitusketjun johtaja Eeva Koskela palkittiin kunniamaininnalla.

Veli-Matti Mattila on johtanut Elisaa vuodesta 2003. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja MBA. Valintaperusteluissa Mattilaa luonnehditaan seuraavasti:

”Lämmin persoona, joka lähestyy joka ikistä työntekijää ihmisenä ilman titteleitä. Uskomaton ura Elisan johtajana.”

”Nostanut Elisan johtavaksi alallaan ja muuttanut organisaatiokulttuurin 2023-tasolle.”

”20 vuotta Elisaa takana toimitusjohtajana ja tulokset ovat jäätävän hyviä, sekä taloudellisesta että henkilöstön viihtyvyyden ja työn imun näkökulmasta.”

”Parhaimmillaan johtaminen on jaettuihin arvoihin pohjautuvaa, innostavaa, tavoitteellista ja valmentavaa. Elisan visio on tulla erinomaisuuden esimerkiksi, mihin jatkuvan parantamisen kulttuurimme luo kivijalan. Pyrimme olemaan yhdenvertainen yhteisö, jossa ihmiset haluavat oppia, kehittyä ja kokeilla jatkuvasti parempia tapoja työn tekemiseen ja tulosten parantamiseen. Tätä tuemme päivittäisjohtamisella, hybridityöllä ja arjen käytäntöjä tukevilla työvälineillä. Arvostan tätä huomionosoitusta, joka kuuluu kaikille elisalaisille. Olemme kehittäneet johtamiskulttuuriamme yhdessä”, sanoo Veli-Matti Mattila.

Teknologiayritys Epec Oy:n toimitusketjun johtaja Eeva Koskela palkitaan kunniamaininnalla. Häntä kuvataan perusteluissa seuraavasti:

”Huikea osaaminen, inhimillisyys, tulokset, aikaansaaminen, verkostot. Upea nuori johtaja.”

”Lämpimät kiitokset tunnustuksesta Kauppakamarille sekä kaikille epeciläisille työtoveruudesta. Yrityksen johdon vastuulla on asettaa päämäärät ja sen jälkeen tukea henkilöstöä saavuttamaan ne valmentavan johtajuuden keinoilla. Tärkeimpinä asioina hyvässä johtajuudessa näen luottamuksen rakentamisen, ihmisten aktiivisen kuuntelemisen sekä jämäkän tilanteisiin puuttumisen silloin, kun se on tarpeen”, Eeva Koskela sanoo.

Kauppakamari palkitsi Vuoden 2023 johtajan Johtamisen ajankohtaispäivässä 10.11.2023. Neljättä kertaa jaettavan tunnustuksen saajia on voinut ehdottaa kauppakamarin verkkosivujen kautta, ja lopullisen valinnan yritysten henkilöstön ilmiantojen perusteella teki Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen.

Lisätiedot:

Pia Pakarinen, toimitusjohtaja, Helsingin seudun kauppakamari, pia.pakarinen@helsinki.chamber.fi, +358 40 529 4989

Heini Larros, viestintäjohtaja, Helsingin seudun kauppakamari, heini.larros@helsinki.chamber.fi, +358 40 526 9728

Lue myös

Päivitetty 28.6.2024: Ukrainan sodan vaikutukset yrityksiin

Olemme koonneet pakotteisiin liittyvää tietoa, tietolähteitä ja toimintaohjeita tähän artikkeliin. Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan ja...

Vuoden johtaja 2023 on Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila

Helsingin seudun kauppakamarin Johtamisen ajankohtaispäivässä palkittiin johtajia. Neljättä kertaa jaetun Vuoden johtaja -tunnustuksen sai tänä...

Vuoden 2022 johtaja on Pekan Leipä Oy:n Arto Mussalo

Kauppakamari on palkinnut Vuoden johtajan 2022 Johtamisen ajankohtaispäivässä. Kolmatta kertaa jaettavan tunnustuksen saajia on voinut ehdottaa syksyn...