Kolikoita ja kello seinällä.

Maksuviivästykset – vastaa ja vaikuta

Maksuviivästysdirektiivin (2011/7/EU) tarkistamiseen liittyen komission tarkoituksena on kerätä tietoa yritysten kokemista kohtuuttomista maksukäytännöistä, menettelyistä maksuviivästyksiin liittyvissä kiistoissa, maksuehtojen pääpiirteistä sekä menettelyistä, joilla maksuviivästyksiä voitaisiin torjua.

Kuuleminen on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille kaikilla talouden toimialoilla. Siinä keskitytään vain yritysten välisiin liiketoimiin liittyviin maksuehtoihin. Kuulemista ei siis ole tarkoitettu sellaisille vähittäiskauppiaille ja yrityksille, jotka myyvät tuotteitaan lähinnä suoraan kuluttajille tai viranomaisille.

Vastaa kyselyyn viimeistään 16.3.2023 EUSurvey – Survey (europa.eu) suomenkieliseen kyselyyn voi vaihtaa oikeasta yläkulmasta.


EU-katsaus 1/2023

Ruotsi johtaa puhetta EU:ssa erittäin vaativana aikana. Euroopassa on käynnissä sota ja sen heijastusvaikutukset ovat valtavat. Edellinen puheenjohtajamaa Tshekki luonnehti kauttaan ”sotapuheenjohtajuudeksi” ja samaa termiä on myös käyttänyt Ruotsin poliittinen johto nyt alkavasta kaudestaan.

Lue EU-katsaus 1/2023

Lue myös

Arvioimme: pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä

Suomessa lopetti arviolta 31 000 yritystä viime vuonna. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) lopettaneita yrityksiä...

Lausunto: Hallituksen esitys ulkomaalaislain 5 luvun muuttamisesta

Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt ulkomaalaislain 5 luvun ja siihen liittyvien lakien uudistamisesta lausuntoa. Helsingin...

Ennakointikamari vastaa Helsingin seudun työvoimahaasteeseen yhdistämällä yritykset, oppilaitokset ja viranomaiset

Koronan kuritus palveluvaltaiselle Uudellemaalle on ollut raskas, ja työttömyyden kasvu tuntuu...